Найгірші спирти для печінки та шлунка

Багато говориться про шкідливий вплив алкоголю, але в той же час не зникають голоси тих, хто вважає, що в малих дозах він може бути корисним для організму. Незалежно від того, на чиїй ми стороні, варто дотримуватися найважливішої тези про те, що вживання навіть у невеликій кількості може викликати залежність від алкоголю і, таким чином, збільшити ризик серйозних і часто незворотних змін в організмі. Крім того, окремі види алкоголю відрізняються концентрацією етанолу. Перевірте, які спирти найбільш шкідливі для вашого шлунка або печінки і дуже негативно впливають на весь ваш психофізичний стан.

Алкоголь та здоров’я

Багато людей кажуть, що вживання алкоголю у малих дозах не завдає шкоди. Навпаки, це допоможе поліпшити функціонування деяких органів. Наприклад, склянка червоного вина, випитого після обіду, благотворно впливає на серце, а склянка пива містить вітаміни та антиоксиданти, які борються із вільними радикалами. Важливо, щоб кожен алкогольний напій містив етанол, який обтяжує печінку та може викликати сильну залежність. Відомо, що випивання однієї склянки горілки, вина або склянки пива не викличе хаос в організмі, але за жодних обставин його не слід розглядати як стимул пити його щодня.

Найгірші спирти для печінки та шлунка

Вплив алкоголю на печінку та шлунок

Висококонцентровані напої є основною причиною багатьох захворювань. Звичайно, шлунок і печінка схильні до найбільшого ризику: ці два органи мають найбільшу частку в перетравленні етанолу. Зловживання алкоголем спричиняє ожиріння печінки, хронічне запалення, фіброз і, у гіршому випадку, цироз печінки. Відомо, що це єдиний орган у тілі, який має здатність до регенерації, хоча для цього необхідно повністю відмовитись від шкідливих звичок. Коли йдеться про вплив алкоголю на систему травлення, його вживання найчастіше загрожує виразкою, варикозним розширенням вен стравоходу, рефлюксом та хронічною нудотою. Крім того, алкоголь є так званим порожні калорії – просто кладе енергію, без додавання будь-яких вітамінів чи мікроелементів, які корисні для здоров’я.

Яких спиртів слід уникати?

Відомо, що вживання денатурованого і навіть чистого алкоголю є дуже шкідливим, навіть небезпечним для життя. Чим більше алкоголю у композиції, тим шкідливіший напій. Які з них мають найбільше? Всі ті, що містять понад 40%: віскі, бурбон, абсент, горілка (чиста та ароматизована), сливовий бренді, коньяк і т. д. Більш легкими є, наприклад, вино (червоне та біле) та пиво. Напої з додаванням підсолоджених напоїв можуть бути особливо небезпечними, і тим більше з додаванням енергетичних напоїв: вони спричиняють збільшення частоти серцевих скорочень, небезпечно підвищують кров’яний тиск і додатково посилюють і так негативні ефекти алкоголю.

Найгірші спирти для печінки та шлунка

Як мінімізувати негативні наслідки вживання алкоголю?

Є ситуації, коли відомо, що вживання алкоголю не уникнути. Тому, знаючи це заздалегідь, варто підготувати себе до того, щоб звести до мінімуму навантаження на своє тіло. Насамперед не можна пити по так званій натще – потрібно щось їсти заздалегідь: їжа має бути ситною і досить калорійною – завдяки вмісту жиру алкоголь засвоюється повільніше. Варто також піти на вечірку, що добре відпочила – незважаючи на велику дозу енергії в напоях, виснажений організм гірше реагує на швидке споживання етанолу. Останнє, не менш важливе правило – не змішувати різні види напоїв протягом одного вечора. Вибираючи одне, варто залишитися йому вірним – інакше спустошене тіло буде схильне до дуже сильного похмілля.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *